Доста похвали в Русия заслужи националното либеро на България Теодор Салпаров за играта си снощи за своя Динамо за Шампионската лига. Московчани взеха втора победа след като надиграха за 105 минути гостуващия тим на Олимпиакос с 3:1 гейма (27:25, 25:20, 21:25, 25:22). Пред погледа на супервайзера Пламен Антонов Салпаров и компания биха гърците, които миналата седмица паднаха пък от настоящия първенец Тренто на Казийски.

„Трябва да се отбележи прекрасната игра в защита на Салпаров” написаха в Русия за българина. Другият акцент около мача е индивидуалният сблъсък на волейболното поле да двама именити играчи като Семен Полтавски от Динамо и Иван Милкович от Олимпиакос. Двамата помнят съперничеството си съответно с националните отбори на Русия и Сърбия.

В другата среща от тази група А утре Тренто на Радостин Стойчев приема ЧешкеБудейовице.

Довечера Костадин Стойкав с турския шампион Истанбул Сехир Беледиези гостуват на словенския Блед. Също днес Христо Златанов с Копра Пиаченца са домакин на на полския Ястрежебски Вийгел. Италианците паднаха от немския Фридресхафен в първия мач от група Е миналата седмица с 0:3 гейма.

При дамите в Шампионската лига Ева Янева с Кан записа втора категорична победа, след като би Риека с 3:0 гейма (25:12, 25:16, 25:20). Българската националка реализира 11 точки, а капитанката Виктория Рава 15 точки за мача продължил 64 минути. В същия поток довечера Диана Ненова със своя тим от Белгород гостуват в Италия на Волей Бергамо.