Капитанът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов се завърна с гръм и трясък в гръцкото първенство. При повторния си дебют с екипа на Ираклис Гибона спечели Суперкупата след като в Солун победи Панатинайкос с 3:2 гейма.

„Добре е, когато започнеш с една титла, все пак Суперкупата може да няма такава тежест като първенството или Купата на страната, но все пак е една титла за отбора, така че няма нищо по-хубаво от това да започнеш първенството по този начин и още с първия мач да вдигнеш първата купа за годината, надявам се да не е и последната”, каза българският национал за снощния успех.

„Това ми е първата Суперкупа. Не съм имал възможност да играя за такова отличие преди, винаги се е получавало така, че съм сменял отборите. Сега, успяхме я вдигнем за първи път, по-хубаво от това няма”, призна Константинов.

„Едно от най-хубавите неща в Гърция, което много обичам, са феновете. На моменти те са дори прекалено, прекалено горещи и импулсивни, за хора, които не познават гръцкия манталитет и въобще гръцките привърженици, но на мен много ми харесват”, сподели още той.

„Не съм гледал статистиката на турнира точно, но това, което видях в днешните вестници е, че имам 18 точки”, продължи Пламен.

„Нямахме много време за празнуване, хапнахме в един ресторант вечерта, но в крайна сметка днес се прибираме, и денят ще е много тежък. Освен че тренираме и трябва да направим едно възстановяване, имаме и официално представяне на отбора вечерта, тъй като се събираме всички за първи път. Представянето ще се състои в едно известно заведение в Солун. Ще има и фенове, ще се покаже отново и първата купа за годината, така че сигурно ще продължи до късно. А в крайна сметка утре трябва да пътуваме рано за турнира в Разлог, така че програмата ни е доста пълна и тежичка”, каза Гибона.

„Българските фенове ми подариха шалче, след като завърши мача, отидох да ги поздравя и един от тях ме закичи с тяхното шалче. Естествено, след това му го върнах, може би ще му остане за спомен. Но е хубаво, когато има българско присъствие, стана ми много приятно”, завърши капитанът на българския национален отбор по волейбол.