Първият трофей в треньорската кариера на Пламен Константинов е факт. Гибона изведе своя Зираатбанк до спечелването на Суперкупата на Турция. Тимът на екс-капитана на България би шампиона Фенербахче с 3:1 гейма (19:25, 25:19, 25:22, 25:16), с което след 96 минутна битка вдигна купата и стартира сезона с приз.

Играчите на Константинов загубиха първия гейм, но категорично взеха следващите три и отнесоха Суперкупата на Турция в Анкара. Въпреки че само преди два дни Гибона събра отбора си в пълен състав, работата през последния месец с останалите и присъединилите се в края национални състезатели, даде резултат.

За бронзовите медалисти от миналия сезон Зираатбанк Пламен заложи на Кадир, Ниязи, Симон, Платеник, Ресул, Селитанс и либеро Озер, а по-късно влязоха Кан и Ибрахим. От другата страна на мрежата за Фенербахче играха Емре, Арслан, Коскович, Герич, Милкович, Чем и Серкам-либеро.

Още в неделя пък Константинов и Зираатбанк стартират сезон 2010/2011 в турското първенство с домакински мач срещу друг гранд – Галатасарай.