Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов си върна тъпкано на Панатинайкос, след като тази вече като домакин в Солун размаза съперника с 3:0 гейма (25:19, 25:12, 25:20).

Успехът бе реванш, макар и минимален за поражението на Ираклис от „детелините” в полуфинал за Купата на Гърция. На срещата от 19-тия първенството Гибона завърши с 11 точки (1 ас, 64% посрещане, 64% от атака). Тимът на Панатинайкос изглеждаше смешен в зала „Микра”, въпреки че е лидер в шампионата.

„Постигнахме изключително категорична победа, съперникът въобще не можа да покаже възможностите си, заради страхотната мотивация и представяне на моите съотборници. Треньорът на Панатинайкос се срещна с мен, за да ми каже, че не ме е предизвиквал в мача за Купата и само поговорихме”, коментира щастлив Пламен Константинов.

Припомняме, че в спор за трофея наставникът на „детелините” показа среден пръст на българския капитан.

Ираклис остава на 2ро място в класирането на южната ни съседка, само на 2 точки от ПАО, и със равен актив от 17 победи и 2 загуби.

Въпрекки успеха на Андрей Жеков с Патра, с 3:0 над Олимпиакос на Боян Йорданов и Красимир Гайдарски, съставът от Атина продължава да е 3ти на 3 точки пред Патра, но с еднакво съотношение 13:6