Пламен Константинов за втора поредна година, с тима си Ираклис, спечели Суперкупата на Гърция. Тази вечер в Лариса съставът от Солун отново обърна Панатинайкос, за да спечели първи официален трофей преди старта на сезона.

Срещата започна много лошо за Ираклис, след като загуби първата част с 16:25, във втората Пламен и компания взеха с 25:20, отново се отпуснаха и позволиха на „детелините” да поведат с 2:1, след ново 25:16.

Стигна се до тайбрек, след като шампионите на южната ни съседка извоюваха четвъртия гейм с 25:16. Както в тази част, така и в тайбрека, Пламен Константинов не можеше да бъде спрян от противника и въпреки че Панатинайкос поведе с 4 точки в началото на петия гейм, Ираклис успя да обърне, да вземе техническото прекъсване и драматично да спечели тайбрека с 15:13.

Пламен Константинов бе избран за МVP на мача, след като реализира 16 точки. Както и миналата година, така и сега, Ираклис би Панатинайкос с 3:2 и Гибона е най-полезен.

Съотборникът на българина Маркус Нилсен завърши с 25 точки и бе най-резултатен в мача. За „детелините” Агамес завърши с 19, Лапас с 13 точки.

„Много съм щастлив за Суперкупата и индивидуалния приз, ако се налага, пак така всяка година да бием Панатинайкос. Тази вечер сме много щастливи, а утре ще изпълня второто си обещание към моя приятел кмета на Божурище Аспарух Аспарухов, и по обед ще направим първа копка за нова детска градина”, сподели за Гонг от Лариса Пламен Константинов.