Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов бе гост по телефона на министъра на външните работи Ивайло Калфин в специалното празнично предаване на Дарик радио по случай 15-я рожден ден на медията.

„Да се докаже човек в чужбина не винаги е лесно. Дори си мисля, че винаги е по-трудно да пробиеш в чужда страна, очакванията винаги са по-големи, отколкото към местните състезатели. Трябва да успееш да спечелиш тези хора. Колкото по-бързо успееш да разбереш законите на една страна, толкова по-лесно е да ги спечелиш.

Играя от 15 години в чужбина, знам 6-7 езика,” сподели Константинов от Гърция.

Лидерът на „трикольорите” добави още за преживяванията си далеч от дома: „Предлагали са ми гръцки паспорт, след като спечелихме титлата с Арис. Веднага ми предложиха да стана гръцки гражданин, защото имаха проблеми със състава. Не съжалявам, че отказах. Когато си се родил в България, какъвто и паспорт да вземеш, ти си оставаш българин за цял живот. Когато си пял химна и си излизал с българския флаг, аз лично не бих могъл да пея друг химн или да изляза с друг флаг.”

Относно какво предстой на националния отбор по волейбол, Пламен Константинов заяви:„Олимпийските игри са най-важното събитие за годината. Специално за волейбола, дори са последните 12 години, тъй като пропуснахме последните две Олимпиади. Европейската квалификация също трябва да се спечели. В Световната лига вече може да се даде шанс на по-млади момчета.”