Капитанът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов даде добра оценка на свършеното през 2007-ма година и иска единствено здраве през следващата.

„Когато всичко свършва добре, значи е добре. Година на възходи и падения, но отлично завършена – с медал, квота и затвърждаване на позицията ни в световния волейбол.

Каквото очаквах стана, само нереално си остана класирането ни на Европейското първенство. Най-горд след мача с Русия и след мача с Аржентина – тогава усетих удовлетворение, за свършена работа за първи път след дори 10 години. Имаше и тежки моменти, но това е една от годините, които изиграх с най-голямо желание. Състезанията валяха едно след друго”, каза капитанът.

„Аз няма да играя в новата зала, въобще ако такава се построи. Ръководителите си прехвърлят топка и никой не бил виновен, а така им е изгодно и нямат нужния икономически интерес. Една зала ще хвърли прах в очите, а няма да реши проблемите на спорта ни. Щастлив съм от последната година. Най-важното е догодина да се затвърждаваме и отстояваме позициите си, а не да стигнем върха с късмет както направиха Испания на европейското. Сложно е да се оценявам, а знам „Няма непобедими отбори! Важното е, когато си паднал да се вдигнеш”, коментира Гибона пред Гонг.

Малко изненадващо лидерът на волейболистите ни, който остана на осмо място в анкетата Спортист на годината обяви, че не плаче и не имало сълзи в очите му през 2007-ма.

За Олимпийската 2008-ма, Пламен Константинов каза: „Пекин не сме го пробвали, но дано и той ни носи късмет както Токио, а късметът е на страната на по-силния. Ние сме силни, трябва да вървим по примера на Бразилия. Нека да осмислим работата си през последните години. Олимпийски медал ще е заслужен за отбора”.