Българският волейболист Георги Вълов се намира в болницата със сърдечни проблеми, съобщава BGvolleyball.com. Той е постъпил в здравното заведение в Австрия в състояние, предпоставящо към сърдечен инфаркт, в понеделник, непосредствено преди мача от Средноевропейската лига на неговия Посойилница (Айх/Доб), спечелен като гост на хотВолейс (Виена) с 3:1. Тази неприятна новина бе съобщена от мениджъра на клуба Мартин Михой.

Психологическата травма от случилото се не попречи на съотборниците му, между които и друг наш сънародник - центърът Петър Кирчев, да победят тази вечер гостуващия Младост Марина (Кащела, Хърватия) с 3:1 (25:21, 21:25, 25:16, 25:14) в среща-реванш от втория кръг на европейския клубен турнир за Купата на претендентите. След чистата победа в първия мач в Хърватия, австрийският тим се класира за шестнадесетинафиналите на надпреварата, където ще срещне тима на Какань (Какан) от Босна и Херцеговина през декември.

Стана ясен шестнадесетинафиналният съперник и на другия "български" отбор в турнира - Истанбул Бююкшехир Беледийеси (Истанбул, Турция) на Тодор Алексиев. Тимът от Града край Босфора ще срещне швейцарския ЛУК (Лозана).