Вторият български евроучастник КВК Габрово ще играе срещу Волей Тийм Братислава в първия кръг за Купата на Европейската волейболна конфедерация CEV Cup. Жребият отреди тимът на Любомир Герасимов да има за съперник тим от Словакия. Първият двубой от тази двойка ще бъде между 22 и 24 октомври с домакин Волей Тийм, а реваншът в Габрово седем дни по-късно.

След като в дебютното си евроучастие миналата година габровци се представиха повече от достойно, сега при елиминиране на тима от Братислава, ще имат за съперник на 1/8-финалите победителя от двойката Префаксис (Менен) от Белгия и австрийския ХотВолей (Виена).

При отпадане от състава на Славокия, КВК Габрово ще продължи в третия по сила турнир –Чалъндж къп.

Отборът на Пламен Константинов Губерния (Нижни Новгород) ще играе срещу румънския Ремат (Залау) в първото си евроучастие в CEV Cup. 4-тите в Русия в първия 1/16-финал ще бъдат гости, а реваншът ще е в Нижни Новгород. При успех селекцията на бившия капитан на България на 1/8-финалите ще спори с победителя от двойката Селвер (Талин) от Естония и Дукла (Либерец) от Чехия. При неуспех срещу румънците, клубът на Пламен Константинов ще премине в Чалъндж къп.