Капитанът на националния отбор по волейбол на Франция Стефан Антига опроверга слуховете, че ще стане съотборник на Евгени Иванов – Пушката в полския СКРА Белхатов.

31-годишният краен нападател заедно с бившия играч на „петлите” Лоа Де Кергре са се договорили да заменят българските национали Андрей Жеков и Тодор Алексиев в тима на Нефтяник Уфа.

Антига през последните години бе част испанския Портол сон Амар (Палма де Майорка), а Де Кергре носи пет години екипа на Тур и заедно с Владо Николов стана европейски клубен шампион.

През седмицата се появи информация, че тимът на Бот СКРА Белхатов, който от следващия сезон ще се казва ПГЕ СКРА, си осигури услугите на звезда Стефан Антига, но въпреки добрата оферта капитанът на Франция е отказал.

Междувременно бе потвърдено, че волейболист №1 на Полша и играч №2 на световното Мариуш Влазли е парафирал нов 2-годишен контракт с досегашния си клуб от Белхатов.

Към Русия ще потегли и звездата на настоящия клубен първенец на Европа Йохен Шьопс. Играчът на Фридрисхафен отхвърли много предложения от Италия и премина в руския Искра Одинцово, където ще взима 1 милион евро на година.