Волейболният ни национал Владимир Николов бе посрещнат изключително приятно от италианските фенове като играч на Кунео. Привържениците на завършилия на второ място в класирането приветстваха българина, шампион на Серия А1 с думите „Добре дошъл в рая!”. Този призив присъства както във форумите, като и в много материали относно официалното представяне на играча.

Вчера по обед Николов присъства на представянето на новите попълнения на Кунео, като неговият договор е за срок от две години. На церемонията Владо бе с черни очила, защото има конюнктивит. Останалите нови имена са : Грегор Йерончич, Петер Платеник, Марко Нути и Франческо Пиери.

„Нормално е като професионален играч да сменят често отборите. След шампионската титла с Тренто няма къде по-нагоре да отидем, по-нагоре няма къде да вървим, само е възможна крачка назад. С Кунео имам шанс да постигна и спечеля отново, защото този тим не е печелил нищо, а има доста история. Надявам се да помогна с присъединяването си да спечелим нещо. Интересно е, че в началото на юни месец – на 3-ти, е комплектован целия състав за следващия сезон, а това не се случва често в Италия. Сега искам само да съм здрав, за да постигна целите си с този тим” сподели пред Гонг Владо Николов. Следващият сезон Кунео с Владо ще участва освен в шампионата и надпреварата за Купата на Италия, но и в турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация.

Бившият европейски клубен шампион с френския Тур и настоящ първенец на Италия с Тренто коментира и какво е нужно на националния ни тим за добро представяне на Олимпиадата в Пекин и дали е готов за поредно отличие: „Трябва всички да сме готови и добре сработени, за да вземем нещо от Игрите, да повторим класирането си от Световната купа, да заемем полагащото ни се място. Нашият спорт е колективен, дори аз да съм готов, зависи и от другите, трябва всички да сме готови. Ако съм здрав, ще се подготвя и ще бъде готов”.

По време на интервюто си за Гонг Владимир Николов претърпя малък пътнотранспортен инцидент. Владо бе спрял с автомобила си и говореше за нас, когато друга кола, не е успяла да вземе завоя и се удари в неговата. „Случват се такива нещо. Няма проблем и нищо страшно” каза националът, който получи почивка от Мартин Стоев, няма да играе в първото домакинство от Световната лига срещу Испания, а ще поднови тренировка на 1 юли с лагер в Правец.