Ева Янева избра и през следващия сезон да играе в Кан. Волейболистка №1 на България за 2006 година вече подписа нов едногодишен договор със състава на Ян Фанг от фестивалния град, въпреки че имаше предложения от няколко страни. „Много съм доволна от това, че ще бъде отново в Кан. Там ми харесва. Новите ми условия са по-добри. Вече подписахме контракта и догодина пак ще сме заедно със Страши” сподели пред Гонг чаровната брюнетка.

Следващият сезон Кан отново ще участва в Европейската шампионска лига, като е в група А с отборите на Фармутил Пила (Полша), Вини Монтескиаво Йези (Италия) и ЗОК Риека (Хърватия).

Миналата година Ева, заедно със Страшимира Филипова и Мария Филипова направиха златен дубъл във Франция. В шампионската лига Кан бе отстранен от испанския Тенерифе на ¼-финалите. А сезон 2005/2006 Тони Затова с Перуджа победи в спор за титлата в най-престижния турнир именно тима на Ева.

Мария Филипова няма остане в Кан през следващия сезон. За сега все още не е ясно, къде ще играе либерото.

В момента Ева Янева е на лагер с националния ни отбор и вече е напълно възстановена от контузията си. На 18-ти август тя и другите избранички на Драган Нешич заминават за Азербайджан, където ще участват на силен турнир с 8 отбора. По-късно предстоят и срещите от квалификациите за Гран При, където първи съперници са Германия, Русия и Полша, а през септември е Евро 2007 в Белгия.