Волейболистка №1 на България за 2006 година Ева Янева остава в Кан и догодина научи Гонг. Националката преподписа договора си с тима от фестивалния град за още една година при по-добри условия. След множество предложения от Франция, Италия, Турция и др. Кан и предложи да остане при тях и 185-сантиметровата волейболистка прие.

Ева отново има проблеми с кръста, заради което е под въпрос за последните три срещи на състава от редовния сезон във френското първенство. Янева ще посети поради тези си здравословни проблеми една от най-елитните клиники в света в Сен Рафаел, където се възстановяват голяма част от френските футболисти играещи в Англия. В лечебницата Янева ще бъде от 14-ти до 30 април.

„Преподписах с Кан при условията, които ми предлагаха от чужбина. Доволна съм, че ще остана тук, харесва ми. Дано се възстановя добре и на 100%, за да играя финал във Франция, а и Европейското с националния ме чака. До момента нямаме загуба в първенството – 21 победи от 21 мача и само 6 загубени гейма, взехме и Купата на Франция. Все още не се знае, с кой тим ще играем първо в плейофите, но мисля, че безпроблемно ще станем и шампионки! Страшимира Филипова няма да се появи в игра за Кан до края на сезона, но ще бъде готова за игра за мачовете с националния на Евро2007. Феновете в България да се готвят да ни подкрепят!” разкри пред Гонг Ева Янева.

Националката ни коментира и ситуацията около наставника на клуба й, който бе избран за национален селекционер на женския национален отбор на Франция: „Ян Фенг ще ни бъде треньор и догодина в Кан, въпреки че пое националния. Иска да върне в отбора Салинас, Равва и едно момиче, което се състезава в Италия. Фенг е готов да постигне много на европейското”.