Волейболният ни национал Красимир Гайдарски обяви, че не му е комфортно да играе в червен екип. На бившия играч и капитан на Левски Сиконко от този сезон за първи път му се налага на облича всяка сряда и събота изцяло червения или бяло-червен раиран екип на гръцкия си тим Олимпиакос.

„Не ми е комфортно. В началото бе трудно. Вече свиквам, но си оставам левскар завинаги и приемам екипа само като дреха”, сподели Гайдарски пред Гонг. В момента той играе с №17, който е запазена марка за капитана Пламен Константинов. „Не е нарочен изборът на номер. Бяха останали само той и още два като дойдох и го взех. Нямам предпочитания към номер.”

Центърът, който е един от малкото ергени в националния ни отбор разкри, че сърцето му е свободно: „Гъркините не ми допадат. Рядко, рядко. Най-красиви на света са българките. Оставям жените за България. Сърцето ми е свободно. Все още! Преди като бях по-малък се интересувах от фенките и ми беше приятно, сега обаче се промених и не се интересувам от тях!”.

Краси вече не е съквартирант на Боян Йорданов в Атина, а се шири в самостоятелен апартамент.

„Изключително много ми допада гръцкият начин и стил на живот. Особено в Атина е много добре да живееш. Всичко ми е осигурено, всичко ми е както трябва. Рядко излизам, но е страхотно. За таверните няма да коментирам . . . Учудих се много като дойдох преди няколко месеца, че абсолютно навсякъде се пуши – в залата, в аптеката, навсякъде. Шокира ме особено това за аптеките”, похвали се 204-сантиметровият ни волейболист, който видимо е отслабнал, но самият той не е съгласен с този факт.

Макар и отскоро Краси вече успешно общува със съотборниците си, като използва думи и изрази на гръцки. Запознати знаят, че Краси е голям почитател на гръцките ритми и дори покрай тях има добри познания за езика. Той и Боян Йорданов дори са научили треньора си Сотирис Дрикос на български. Наставникът по време на игра най-обича на ди провиква „Боби, Краси, айде!”.

„Бих останал и следващия сезон в Олимпиакос! Съгласен съм с това, ако отборът е перспективен, да има сериозни амбиции и цели както в първенството, така и в Шампионската лига”, съгласен е Краси, който поради липса на шофьорска книжка е с назначен собствен шофьор от тима.

Гайдарски бе видимо доволен след успеха с 3:2 гейма като гост на Ираклис. Той реализира 9 точки (1 ас, 60% атака, 2 блокади) и на няколко пъти хвана атаките на Пламен Константинов.

„За мен всички победи са важни, но тази е по-различна. За първи път играх в Солун. Постигнахме голям успех с тази победа над тим като Ираклис, който е действащ шампион в момента. Бихме ги като гости, при положение, че през есента паднахме с 0:3 гейма. Постепенно влизаме във форма. Най-важното е, че има колектив, играем разумно и с изключително много желание. Много добре се чувствам в Олимпиакос. Отборът е добър от млади и перспективни момчета. Търсим най-оптимална форма за плейофите”, каза щастливият Краси и си пожела: „Надявам се първо да съм жив и здрав, а за останалото ще давам всичко най-добро от себе си”.