Популярните на Апенините не само с хубавите си гласове, но и големи гръдни обиколки изпълнителки Соня Леонарди и Серена Гарита, ще бъдат част от програмата на големия концерт „Тренто – отборът на сърцето” в тази вечер.

Празникът в залата на едноименният клуб ще бъде официално представяне на целия нов отбор по волейбол на града, начело с Радостин Стойчев. В програмата ще се включат още Умберто Смайла и Франческо Счимеми.

Феновете ще развеят отново синьо-жълтите си знамена в чест и на българите Матей Казийски, Владимир Николов, Смилен Мляков, Васил Стоянов и старши треньора Радостин Стойчев. Волейболист №1 на Европа за 2006 година днес става на 23 години.

От Тренто са му подготвили голям подарък, но го пазят в тайна. Именно Матей първи ще излезе при представянето на играчите. Тази церемония ще закъснее с 45 минути, защото шоугърлите и изпълнителите са пожелали да удължат повече програмата си.

В първия си мач с екипа на Тренто Матей Казийски снощи записа 19 точки за успеха над корейския Хюндай Кепитъл (Сеул) с 3:0 гейма (25:23, 25:29, 25:18) в контрола.

Владимир Николов доказа мнението на специалистите и щаба на тима от Серия А1, че е в страхотна форма, като завърши с 20 точки и 68% в атака. Смилен Мляков и Васил Стоянов се появиха като резерви.

В първия кръг на Серия А1 на 30 септември Тренто гостува на Куньо, а последната проверка ще бъде в сряда срещу Падова