Две български волейболистки получиха покана да участват в мача на звездите в Италия на 11 януари. Помощник-треньорът на женския ни национален отбор Нели Маринова – Нешич бе избрана за разпределител на тима на Света. Заедно със състезателката на Деспар Перуджа в българската квота попадна и центърът на Форли Илиана Петкова (Бебето).

Старши треньор на тима на Света ще бъде бившият треньор на Маринова Марсело Абонданца, а на тима представляващ Италия Карло Парижи.

Мачът на звездите ще бъде в зала „Русини” в Торино. Най-много представителки ще имат Бразилия и САЩ – по четири, а България и Чехия по две волейболистки. От другите националности – Белгия, Сърбия, Холандия и Хърватия, ще има само по една волейболистка.

Както и преди, така и на 11 януари 2008 година, Италианската волейболна федерация, заедно с ръководството на Серия А при дамите обещава грандиозно волейболно шоу в мача на звездите.

В началото на новата 2008 година се очаква и изборът на участниците в мача на звездите при мъжете, където Матей Казийски и Владимир Николов със сигурност ще намерят място, а Радостин Стойчев има шанс да бъде повикан от организаторите.