Динамо Москва бе определен за фаворит в първата финална среща срещу Динамо Транс Казан във волейболната Суперлига на Русия довечера от 18 часа.

Българските национали Матей Казийски и Теодор Салпаров ще бъдат титуляри за столичния тим, в които има здравословни проблеми. По традиция носителите на Купата на Русия и трети в Шампионската лига този сезон направиха двудневен подготвителен лагер.

Срещите са на 3 и 4 май в Москва, на 8-9 май в Казан и на 13 май в Москва.

„Мачовете с дрийм-тима от Казан няма да бъдат никак лесни. Не само заради американците (Лой Бол и Клейтън Стенли), но и защото достигнаха върховата си форма” сподели помощник треньорът на Динамо Москва Радостин Стойчев пред Гонг. Той няма да остане в тима догодина, защото италианецът Даниеле Баньоли финализира контракта си и ще доведе в Москва целия си щаб от Сислей Тревизо, с който стана шампион на Европа. Настоящият селекционер на Динамо Владимир Алекно пък ще води руския национален отбор, като и в него заложи на седем свои волейболисти.

Радо Стойчев има доста предложение, както от Русия, така и от други страни. След приключването на шампионата бившият наставник на Славия ще обмисли и прегледа всички оферти.