Световният шампион за 1998 година Дидие Дешан изпълни първия сервис за победата на френския Кан срещу Тенерифе в Шампионската лига. Тимът на Ева Янева и Страшимира Филипова взе чист успех над испанките с 3:0 гейма (25:23, 25:16, 25:20), с което запази първото място в класирането на група Б с 4 победи и 1 загуба. Бившият капитан на френския национален отбор по футбол получи правото да даде начало на мача, като изпълни начален удар след минута мълчание в залата във фестивалния град в памет на починалия през декември президент на Тенерифе Кабрера. Пред 2500 зрители в „Пале де виктоар” за 72 минути на полето Ева Янева реализира 8 точки, а Страшимира Филипова – 11.

В среща от група Е вицешампионката на Франция Мартина Георгиева – Стоянова бе резерва за своя Мулуз при загубата от Скаволишни Пезаро с 0:3 гейма (13:25, 17:25, 19:25). Така французойките са на трето място само с един успех в групите.

Тази вечер при мъжете българският първенец ЦСКА гостува на Фенербахче в Истанбул. Срещата е от 19:30 часа, а рефери на мача са Ейдар Алиев (Азербайджан) и сърбинът Горан Градински. В Солун Пламен Константинов и Тодор Баев с Ираклис приемат тима на Смилен Мляков Ченстохова. Гърците са водачи в група А с 4 победи от 4 мача, поляците са втори, турците – трети, а червените без успех до момента на 4-то място.

В група Д Христо Златанов с Копра Пиаченца гостува на Апелдорн и ще търси успех, който да го запази на второ място. Снощи изненадващо настоящият европейски клубен шампион Зенит Казан загуби от Пари Волей с 1:3 гейма (24:26, 20:25, 25:18, 18:25). Олимпийските шампиони със САЩ Лой Бол и Клейтън Стенли не можаха да помогнат на тима си, да остане непобеден в груповата фаза.

В поток Е Матей Казийски с Тренто приема довечера френския Бове. Италианските шампиони водени от Радостин Стойчев са с актив от 4 победи от 4 мача.

Във втория по сила евротурнир за Купата на конфедерацията довечера Кунео на Владимир Николов и Силвано Пранди приема черногорския Будванска Ривиера в първи ¼-финал.

В Чалъндж Къп на 1/8-финал Боян Йорданов и Андрей Жеков с гръцкия Патра са домакини на унгарския Комета Капосвар от 19 часа. При жените Драган Нешич ще изведе своя Монтескиава Йези при гостуването си на румънския Динамо Букурещ с Ваня Соколова в състава си.