Разпределителката Любка Дебърлаиева и нападателката Таня Събкова ще подсилят настоящия волейшампион на Азербайджан - ВК Азераил от столицата Баку. Трансферът на двете пловдивчанки вече е договорен между ръководствата на новия им клуб и на досегашния им Левски Сиконко, където те играха през миналото първенство.

Кондиционният треньор на Марица и девическия национален отбор Стойко Цонов помага за възстановяването на Таня Събкова, след операцията й от апендисит. 23-годишната посрещачка тренира от два дни в залата на "Лаута", заедно с бившите си съотборнички от Марица. Събкова обаче повече набляга върху работата във фитнеса, за да влезе по-бързо в спортна форма, съобщава БТА.

След като премине този възстановителен цикъл Събкова ще се присъедини към женския национален отбор на България, който започна подготвителен лагер във Варна.

Новият отбор на Дебърлиева и Събкова - ВК Азераил, ще играе във втория по сила европейски клубен турнир Купа CEV и затова шефовете му са решили да привлекат двете къришякалийки, които са твърди титулярки и в националния отбор на България. С българките азерите исктат да вдигнат класата на отбори си.

Така волейболните трансфери по оста България - Азербайджан продължават. Други две наши националки и състезателки на Левски Сиконко ще заиграят заедно във вицешампиона на страната Рабита (Баку). Това са Кремена Каменова и Цветелина Заркова, като първата тръгва директно от "синия" клуб за първия си гастрол извън България. Заркова пък изкара няколко сезона в германския тим Роте Рабен (Филзбибург).

Шефовете на Рабита проявяват сериозен интерес и към Радосвета Тенева-Миличевич, която досега игра с екипа на елитния гръцки тим Панелиниос от Атина.