Волейболният ни национал Евгени Иванов – Пушката бе изненадан със сешоар. Дарът е специален, след като центърът ни бе избран за най-добър волейболист на приятелския турнир през изминалия уикенд в съседно градче на Вийгел.

Тимът на Евгени и Николай Иванов Ястрежебский взе участие с още 5 клуба – Честохова, Пломиен Сосновиец, Кеджержин и два втородивизионни състава. В крайното класиране Ястрежебский остана четвърти, след поражение на ½-финалите от Честохова.

Днес Евгени и Николай Иванови трябваше да изведат клуба си в контрола срещу Кеджержин. Мачът не се състоя, защото вирус тръшна на легло всички играчи от Вийгел. Инфекцията подмина само двамата българи. Пощадените се отдадоха на почивка, а останалите - на лекарствена атака.

В събота клубът, който е на трето място в полското волейболно първенство ще срещне Пломиен Сосновиец, в който играе контузеният Александър Крайнов. В проверката няма да вземе участие Мурек, който е в състава на Дружина полска на европейската олимпийска квалификация в Измир, както и Мишек Камински – вторият диагонал на тима, който е със счупен крак.

209-сантиметровият Евгени Иванов и 192-сантиметровият бивш национален разпределител Николай Иванов са в основата на успехите на Ястрежебский Вийгел, след като през този сезон се събраха в един тим. На 19 януари те приемат в мач от вътрешното първенство бившия тим на Пушката - СКРА Белхатов, който е лидер в подреждането с 8 точки аванс пред Вийгел.

В Шампионската лига съставът на българите е на втора позиция в група Е, а на 22 януари е гост на бившия европървенец Сислей в Тревизо.