Трима българи първо наложиха хегемония в Италия. Ботуша им стана тесен и набързо покориха Европа. Не се спряха само с това и завладяха целия свят. Следващата им цел обаче не се знае – спечелиха всичко, което можеше да се спечели! И защото те са българско трио, нищо чудно да станат първите изявили желание да са №1 във волейбола и в космоса. Това означава, че следващата цел на Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов е . . . Луната! След това Марс, Венера, за да стигнат и до Плутон.

Снощи в Доха „българският” Тренто вдигна третия си трофей в десетилетната си история във волейболна Италия. Радостин Стойчев изведе своя тим до шампионската титла в италианската Серия А1 на 7 май 2008г., след това триумфира на финалите на Шампионската лига в Полша на 5 април 2009 г., а на 8 ноември в Доха спечели Световното клубно първенство. За да прибавят и тази купа във витрината на Диего Мосна Матей реализира 88 точки в 17 гейма титуляр и един на смени.

Новото българско попълнение в състава на Стойчев Цветан Соколов постигна 12 точки в два пълни и три от части гейма. Общо 100 бг точки в Доха! Имаше и торта в лагера на настоящите европейски шампиони – треньорът но физическа подготовка Мартин Поедер стана на 35 години. Но снощи имаше и още много повече – купа, медали, плакети и чек за 250 000 долара.

Когато станаха шампиони на Италия, почитателите на Тренто запяха „Радо, заведи ни в Европа” с желание да участват в континенталните турнири. После след постигането на това, рефренът леко се измени „Радо, заведи ни в Шампионската лига!”. И това бе постигнато! Феновете в чудене какво още да поискат и запяха „Радо, заведи ни в Дубай!”. Три желания от феновете и трите изпълнени от Радостин Стойвчев!

Снощи в Катар италианските тифози опънаха плакат „Prossima destinazione MARTE!!!” или „Следващата дестинация Марс!!!”.