Волейболният национал Цветан Соколов бе категоричен, че иска да помогне за класирането на тима ни на следващите Олимпийски игри.

Соколов вече се присъедини към състава, който този уикенд ще приеме съперниците си в поредния уикенд от Лигата на нациите.

От 14-и до 16-и юни в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна националите посрещат съставите на Австралия, Япония и Италия.

"Готов съм за волейбол. Чувството е много хубаво. От доста време го чакам. За жалост миналата година не можах да се включа. Сега съм много щастлив. Очакваме едно голямо лято и надявам се положителни емоции. Стискам палци да можем да зарадваме всички хора, които ще дойдат да ни подкрепят. Мач с мач не си прилича. Очаквам едни хубави мачове, на високо ниво. Всеки отбор иска да побеждава и се надявам да се получат едни хубави мачове и разбира се да победим. Всяко едно състезание започва с малки крачки. Сега смесе събрали да се подготвим за олимпийската квалификация. Защо да е мисия невъзможна? Очаквам голяма подкрепа от публиката във Варна. Тук сме постигали доста от целите си и сме побеждавали фаворити. Надявам се да покажем нашата игра, нашето лице и най-вече да сме радостни от крайния резултат", сподели Цецо Соколов за официалния сайт на волейболната централа.

"Олимпийските игри са едно първенство, за което всеки спортист мечтае. Тази година за мен беше много емоционална. Накрая на една седмица обрахме всички плодове на нашата работа. Радвам се, че завършихме с една красива победа. Много хора са казвали, че да се класираш на Олимпиада е по-трудно, отколкото да станеш олимпийски шампион. За мен е важно да се класираме. Искам да се подготвя добре и да помогна на отбора да се класира на Олимпийски игри", каза Соколов.

За мачовете във Варна, националът заяви: "Надявам се да напълним залата, защото много пъти варненската публика е показвала, че няма равна. Надявам се да зарадваме хората и те да си тръгнат с усмивка след нашите победи."

Попитан за мнението си за завръщането на Силвано Пранди начело на България, Цветан Соколов коментира: "Радвам се, защото това е човекът, който ми даде първата възможност да играя в националния отбор през 2009-а година. Винаги, когато имаше възможност ме пускаше в игра и това е един голям плюс за мен. Тогава бях млад. Това е човекът, който ми помогна много да израстна и му благодаря за тази възможност да играя в националния отбор. Всички сме заедно и мисля, че той е правилният човек."