Отборът на Лубебанка Чивитанова отстъпи на Трентино с 2:3 гейма (23:25, 25:22, 24:26, 25:23, 16:14) в третата полуфинална среща от местното първенство и двата отбора ще изиграят поне още един мач, за да определят финалиста  в Италия. Мачът продължи почти три часа и напрежението беше високоволтово почти през цялата среща.

Българинът Цветан Соколов завърши срещата с 15 точки, колкото и Робертланди Симон. Йоанди Леал от техния отбор завърши с най-висок личен актив- 20 точки, а Османи Пуанторена остана със 17.

Самият Соколов не се представи на най-доброто си ниво и това се отрази и на играта на отбора на Чивитанова. На няколко пъти в първите два гейма Ковачевич му направи успешни блокади, а и в самия край на мача негова атака в аут даде победата на противника с 16:14 в петата част и крайното 3:2 гейма.

Домакините от Тренто на два пъти изоставаха, като първата и третата част бяха за отбора на Соколов, но в крайна сметка с много воля мачът стигна до тайбек.

При това положение серията вече е 2-1 победи за Чивитанова, а четвъртият двубой е на 25-и април в Чивитанова.

"Когато реферът даде край на мача, значи всичко е приключило. За съжаление победата отива за Тренто. Поздравления за тях. Те изиграха страхотна игра, без да пропуснат нито една възможност, която им се откри. А ние направихме много грешки, може би най-голямото количество грешки през целия ни сезон. Сега трябва да поправим тези неща и да посрещнем следващата игра по различен начин", заяви българският диагонал Цветан Соколов след края на мача. /БТА