Тази вечер от 20 часа в берлинската зала "Макс Шмелинг" е финалът във волейболната Шампионска лига. До него достигнаха същите финалисти като преди 12 месеца - Кучине Лубе Чивитанова с Цветан Соколов и Зенит Казан.

През 2018-а Чивитанова загуби с 2:3 гейма по ужасно болезнен начин, след като водеше с 14:9 в тайбрека. Сега Соколов и компания са решени на реванш. 

Двата отбора вече изиграха един финал помежду си през този сезон - този на Световното клубно първенство, когато руският гранд победи категорично.

Преди година Чивитанова загуби петте финала, които игра през сезона. Сега обаче тимът влиза в битката за европейския връх след драматично спечелената титла в Италия. В серията за трофея Чивитанова победи с 3:2 победи Перуджа като в петия сблъсък направи обрат от 0:2 гейма.

Тимът е спечелил и десетте си мача в Шампионска лига, докато Зенит се нуждаеше от златен гейм, за да отстрани полския Гданск.

За италианския тим това е трети финал в турнира като Лубе има една титла през 2002 година. Самият Цветан Соколов пък два пъти е печелил турнира с Тренто през 2010 и 2011, но тогава не бе основна фигура в отбора за разлика от статута си в Чивитанова.

Ще има ли българин на европейския връх във волейбола? Това ще разберем от 20 часа. Мачът ще бъде излъчван по NOVA SPORT. 3 часа по-рано, отново по NOVA SPORT, можете да гледате финала между дамите, в който се срещат италианските Новара и Конелиано.