Тимът на Пламен Константинов – Губерния Нижний Новгород очаква финала в турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация срещу Пари Волей. Първата среща за евротрофея е на 26 март в Русия, като по информация на Гонг втори съдия в него ще българинът Добромир Добрев. Родният рефер ще помага на сърбина Иван Лазаревич в отсъжданията в зала „Заречие” в Новгород.

Шампионът в Купата на ЦЕВ ще бъде определен след два мача на разменено домакинство между руснаци и французи. Първата среща е с домакин тимът на Пламен Константинов, а реваншът на 29 март ще бъде в зала „Шарпи” в Париж като там реферите ще бъдат от Турция и Белгия.

Припомняме, че Губерния Нижний Новгород се класира за финала във втория по сила клубен турнир в Европа след като на 1/2-финал елиминира полския СКРА (Белхатов), а преди това се справи с Олимпиакос (Гърция), Араго дьо Сет (Франция), Дукла Либерец (Чехия) и Волей Мунисипал (Румъния).

В руската Суперлига момчетата на Пламен Константинов са на шесто място с 10 победи и 7 загуби, а до края на редовния сезон остават 5 кръга. Заради еврофинала си Губерния ще гостува седмица по рано за мача си с Динамо Москва от 18-тия кръг на 20 март. Тимът от Нижний Новгород загуби гостуването си снощи на Зенит Казан с 1:3 гейма (20:25, 19:25, 25:17, 20:25).