Костадин Стойков и Светозар Иванов с НОВА (Новокубишневск) записаха втора поредна победа в плей-аута в руската Суперлига. И във втората среща двамата българи биха сигурния за догодина в Суперлигата Локомотив (Новосибирск) с 3:0 (25:19, 25:18, 25:19). Иванов започна като титуляр и реализира 7 точки, а влезлият като резерва Костадин Стойков бе избран за MVP в срещата след 18 точки!

Тодор Алексиев бе в основата на успеха на Нефтяник (Уфа) и във втория мач. Снощи националът ни започна като титуляр и реализира 6 точки за победата над Прикамие (Перм) с 3:0 гейма (25:20, 25:20, 25:21). Зрителите в залата на Нефтяник бяха хиляда. Плеймейкърът на България Андрей Жеков и либерото на Уфа Артем Ермаков не участват в този турнир заради контузии.

Така отборите с български играчи имат в актива си по два победи на последния турнир за запазване място в елита. Тимът от Уфа обаче е с точка повече в класирането и родните състезатели ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък в заключителния ден. Едните остават, другите – изпадат!

Нефтяник (Уфа) – НОВА (Новокубишневск) играят днес от 16:30 часа.