Едва 13 дни след трансфера си в Полша Александър Крайнов се контузи изключително тежко.

Бившият волейболист на Пирин (Разлог) излезе отново като титуляр във втория си мач като титуляр за Пломиен Сосновиец срещу Мостостал, но в третия гейм след атака се приземи лошо на левия си крак и се сблъска с играч на съперника.

Сашо се сгромоляса и изрева от болка, държейки се за коляното. Веднага бе откаран в болница, където са му били направени необходимите изследвания.

„Много съм зле. На силни обезболяващи съм през последните 20 часа в болницата. Оказа се, че тук в Сосновиец е най-добрият специалист по такива травми в региона. Ще ме оперират в четвъртък или в петък, но контузията е тежка. Снощи болката бе неописуема. Снимките и изследванията не са добри, но лекарите ми обещаха, че ще се оправя. Всички ръководители от клуба дойдоха при мен. Сигурно е, че 6 месеца няма да играя. Вероятно няма да се връщам в България, а ще се лекувам тук в Полша. Но тепърва ще се доизясняват нещата, сега се надявам операцията да бъде успешна”, коментира специално за Гонг от Полша Александър Крайнов.

Така пропада първото и единствено българско дерби в Полша от следващия кръг - Ястрежебский Вийгел на Евгени и Николай Иванов срещу Александър Крайнов с Пломиен.

Родният волейболист бе трансфериран светкавично в Полша, след като най-опитният им посрещач се контузи дни преди старта на първенството.

Без Крайнов Пломиен загуби мача с 1:3 от Мостостал.