Кой или кои български волейболисти ще продължат в битката за призовите места от европейските турнири ще стане ясно утре и четвъртък вечерта.

В най-елитното клубно волейболно съревнование останаха само двама родни играчи – Евгени и Николай Иванов. Те с екипа на Ястрежебский Вийгел се изправят в мач-реванш като домакини на класния руски Динамо Транс Казан утре от 21:15 часа. Двубоят ще бъде предаван пряко по телевизия Евроком-България. В първата среща като гост полският тим с двамата българи претърпя тежко поражение с 0:3 гейма (17:25, 20:25, 18:25).

Евроком-България ще излъчи и италианския сблъсък от Шампионската лига между Куньо и Пиаченца. В Копра Пиаченца са двамата българи с италиански паспорти Венци Симеонов и Христо Златанов. Синовете на легендите Каспар Симеонов и Димитър Златанов успяха да победят с 3:2 гейма като гости, имат по-голям шанс да продължат и да попаднат сред 6-ти най-силни състава в Европа.

Останалите двойки от първия по сила турнир:

19 февруари:

Кан (Франция) – Пари Волей (Франция), в този френски сблъсък предимството е на страната на играчите от фестивалния град и бивши съотборници на Данаил Милушев, защото на 13 февруари стигнаха до успех с 3:1 гейма

21 февруари:

Портол Драк Палма де Майорка (Испания)– Сислей Тревизо (Италия), шампионите от 2006 година биха с 3:0 в първия мач

20 февруари:

Динамо Москва (Русия) – Фридрисхафен (Германия), настоящия първенец лесно взе чиста победа над бившия тим на Казийски и Салпаров с 3:0 миналата сряда КНАК Розеларе (Белгия) – Панатинайкос (Гърция), домакините отстъпита на лидера в южната ни съседка с 0:3

При дамите в Шампионската лига реален шанс за място сред Топ 6 има пом. треньорът на националките Нели Маринова – Нешич, която със своя италиански тим Сирио Перуджа води с 1:0 победи на испанския Тенерифе Маршал след 3:0 гейма (25:13, 25:23, 25:19). Реваншът е утре от 21 часа в Тенерифе.

По-тежка е задачата на Ева Янева и Страшимира Филипова. Техният Кан гостува в Швейцария на Волеро Цюрих след загуба с 2:3 гейма (25:19, 21:25, 22:25, 25:20, 13:15). Във втория по сила евротурнир – за купата на Европейската волейболна конфедерация (CEV Cup) за място, а дори домакинство на финалната четворка имат желание, възможности и шанс да се класират играчите на Ираклис с Пламен Константинов. Гибона само трябва да донесе победата на тима от Солун при гостуването си в мразовит Новий Уренгой на Факел. Ираклис би с 3:1 гейма като домакин.

Поражения претърпяха другите четирима български волейболисти миналата седмица за CEV Cup. Боян Йорданов и Краси Гайдарски с екипа на Олимпиакос паднаха от лидера в Италия Рома с 0:3 и при гостуването си на Ботуша в четвъртък от 21 часа се нуждаят от голяма доза късмет.

В черногорското дебри Христо Цветанов и Краси Стефанов с Будванска Ривиера домакинстват на Подгоричка Банка също в четвъртък от 19 часа. При гостуването си в Будучност, те загубиха с 1:3 гейма.