Сериозна българска агитка ще гледа на живо волейболното дерби на Гърция между Ираклис и Олимпиакос с участието на трима родни национали – Пламен Константинов, Боян Йорданов и Красимир Гайдарски.

Гибона, който е играч на домакините последната седмица влезе в ролята на тур оператор осигурявайки билети, акредитации и хотел за част от агитката.

Българските фенове на волейбола се увеличават с всеки изминал час, като някой дойдоха дори и ден по-рано.

В един от най-големите молове извън Солун доста популярен бе българският език през деня.

Мачът е от 20:45 часа в залата на Ираклис, като сигурно до момента е участието на Константинов и Йорданов. Краси Гайдарски е под въпросителна да излезе като титулярен център за гостите, тъй като имаше контузия и не участва при последната победа на Олимпиакос в 13-я кръг.

През есента Ираклис победи като гост с 3:0, а довечера ще търси отново чиста победа, защото такъв резултат може да ги изведе на лидерската позиция в първенството.

До момента носителите на суперкупата на Гърция са с еднакъв актив с първия Панатинайкос – дванайсет победи и една загуба.

„Трябва да покажем сериозна игра срещу Олимпиакос. Тимът на Йорданов и Гайдарски няма какво да губи, докато за нас този мач е от голямо значение. Победата ще ни даде шанс за първото място. Трябва да покажем характер и да сме подготвени за изключително труден мач. При първото си домакинство за 2008 година трябва да спрем дъха на феновете ни с победа”, коментира Константинов.