Български волейболен национал ще играе на финал в Италия! Тава е 100% сигурно след като една от 1/2-финалните двойки в Серия А1 противопоставя еврошампиона Тренто на Радостин Стойчев с Матей Казийски и Краси Стефанов срещу Кунео на Силвано Пранди с Владимир Николов.

Така ще се наложи Владо, който миналата година стана шампион с екипа на Тренто, да играе срещу бившия си тим в опит да повтори успеха.

„Щастливи сме от класирането на 1/2-финал. Това доказа силата и качеството ни на игра. Следващият ни противник е бившият ми отбор, но за това ще мисля от утре. Физически сме много добре, това означава, че може да бъдем достоен противник на Тренто и имаме шансове да стигнем далеч”, коментира пред италианските журналисти след победата Николов.

Кунео последен се присъедини към Топ 4 на Апенините, след като постигна пълен обрат в серията срещу Акуа Парадизо Монтекиари и от пасив 0:2 победи стигна до 3:2. Пет мача бяха необходими в този поток да се определи 1/2-финалиста.

Владимир Николов постигна 12 точки при чистия успех с 3:0 гейма (25:14, 25:17, 25:23) над тима на доста наглия треньор Мауро Беруто снощи. На трибуните имаше 4148 зрители. Най-резултатен бе Петер Платеник с 14 точки.

Първата среща от 1/2-финала Тренто – Кунео е на 19 април в Тренто, след това домакинствата се редуват – 22, 25, 28 април и евентуално 1 май. Играе се до 3 победи от 5 срещи. В Кунео билетите ще бъдат между 5 и 20 евро.

В другия полуфинал се противопоставят отборите на Копра Пиаченца с Христо Златанов и Лубе Банка Мачерата.