Националното ни либеро Теодор Салпаров ще има конкурент в Динамо Москва. Това е бразилецът Алан Домингос Барбоса, който е резерва на Серджио в националния тим.

Новият наставник на руския гранд Даниеле Баньоли реши да вземе конкурент на Салпаров и се спря на 27-годишният играч, който за последно бе в бразилския Улбра. Бившият треньор европейския клубен шампион със Сислей Тревизо обяви пред руските журналисти, че целта му е конкуренция на всеки пост, за да покажат играчите му най-доброто и в Русия, и в евроучастието на Динамо.

През последния сезон Теди бе несменяем на поста си и оправда на 100% изискванията на Владимир Алекно, който сега е начело на националния тим на Русия.

Вчера и двамата – Салпаров и Алан, бяха заявени и картотекирани в руската федерация за шампионата в Супер лигата за сезон 2007/08 година.

Алан Барбоса получи първата си повиквателна от Бернардо Резенде това лято за мачовете от Световната лига и заложи именно на него във всичките срещи от групата на престижния комерсиален турнир, в който селесао триумфира отново.

Разминаване на информацията за Алан се получи още в първия ден след обявяването на трансфера при представянето му - според сайта на московчани бразилецът е висок 196 см, а според FIVB е 189 см, Салпаров пък е 185 см.

Освен Алан като нов чуждестранен член на Динамо Москва бе картотекиран и италианецът Матея Чернич, който идва от съперника Факел Новий Уренгой.