Взривоопасно се оказа „българското“ дерби в 14 кръг на гръцкото волейболното първенство не само заради двете бомбени заплахи преди двубоя.

Гостите от Олимпиакос в състава си със Боян Йорданов и Красимир Гайдарски биха шампиона и носител на Суперупата Ираклис на националния капитан Пламен Константинов с 3:2 гейма (25:22, 14:24, 25:20, 17:25, 15:11).

В залата на Ираклис феновете нажежиха докрай атмосферата не само с „българското“ отношение към съдиите. Стигна се дори и до кратко сбиване в тайбрека. За победителите от Олимпиакос Боян Йорданов реализира 25 точки, а Краси Гайдарски 9. За Ираклис Гибона завърши със 17.

Дербито продължи 114 минути и предложи голям заряд за двайсетината българи в залата. Отбора на Ираклис допусна страшно много грешки в играта си докато доста по-успешна и добра игра показаха гостите. С този успех Олимпиакос записа 11 победа и се изравни по показател с Ираклис.

„Играхме като в църква. Нашите фенове не бяха дошли с пълния си блясък, а само една десета може би. Ако бяха както обикновено тук щеше да ври и кипи“, сподели след края на мача за Гонг.бг Пламен Константинов.

Съдийството в двубоя можем да кажем, че беше дори на моменти доста по слабо от това което показват родните рефери в България.