Драган Нешич започна с победа начело на Тена Сантерамо в турнира за Купата на Италия. Елитният му тим, който има една победа и три загуби в Серия А1, победи Кремона с 3:1 гейма (25:12, 22:25, 25:19, 25:13) в първата среща от група Ц за Купата на Апенините.

Съпругата му и помощник треньор на националния отбор Нели Маринова Нешич също взе победа в поток Е. Разпределителката със своя Перуджа надви Павия с 3:1 гейма(21:25, 25:22, 25:16, 25:14).

При мъжете в първенството, двамата ни национали Тодор Алексиев и Методи Ананиев не се появиха в игра за отборите си.

В среща от шестия кръг Монтекиари се наложи трудно над Таранто с 3:2 гейма пред погледа на националния ни селекционер Мартин Стоев. Ананиев отново не успя да направи дебют в Италия. Бившият играч на Левски Сиконко продължава да има проблеми с рамото и треньорът Хулио Веласко изчаква пълното му възстановяване. Стоев и Ананиев са говорили преди сбора на националите за Световната купа.

Очаква се селекционерът да наблюдава и двубоя днес в Милано Спарклинг – Тренто, където са играчите му Матей Казийски и Владимир Николов.  

Корилиано на Алексиев загуби като домакин от Перуджа с 0:3 гейма, като не е ясно защо посрещачът ни не влезе в игра, след като предишния кръг бе определен за най-полезен за тима си.

Копра Пиаченца взе едва втората си победа от началото на първенството в Серия А1. Христо Златанов бе най-резултатен с 21, а Венци Симеонов добави 13 точки при успеха с 3:1 като гост на Латина.