Осмият кръг от волейболното първенство в Италия премина без участието на Матей Казийски, Цветан Соколов, Владимир Николов и Силвано Пранди.

Тренто на Радостин Стойчев е в Доха, където тренира за стартиращото утре Световно клубно първенство. Това наложи мачът им срещу Модена на Пранди да бъде насрочен за 12 ноември. Капитанът на България Владимир Николов пък с Кунео бяха отборът почиващ в този кръг на Серия А1. Европейският клубен шампион Тренто вече проведе тренировки в залата в Доха. Утре момчетата на Стойчев откриват шампионата с мач срещу египетския Замалек.

Истинският сблъсък обаче ще бъде в сряда, когато италианският вицешампион се изправя срещу бившия крал на Европа Зенит (Казан). В четвъртък пък е последният мач от група А с пуерториканския Корасал. Срещите ще бъдат в залата, която е част от „спортния град” Аspire, разположен на 250 хектара земя. Основният проблем на Казийски и Соколов със сигурност ще бъде различната топка (Микаса, а не Молтен) и въведената в Катар „златна” формула. Преди отпътуването фенове дариха играчите със сувенири, за да им носят късмет в Доха.

На Апенините и при мъжете, и при жените в Серия А1 лидерите са с българска връзка. Тренто на Стойчев, Казийски и Соколов са на първото място с 21 точки от седем победи и една загуба и мач по-малко. При жените в Серия А1 №1 е селекционерът на националния ни отбор Драган Нешич с клуба му Монтескиаво Йези. След четвърти пореден успех (3:1 над Конелиано) и без загуба сърбинът с български паспорт води на еднолично. Този късмет обаче нямаха Тони Зетова и Елица Василева, които със своя Деспар Перуджа бяха надиграни от триумфиралите в Шампионската лига Фопапедрети от Бергамо с 3:0 гейма.