Един от най-ексцентричните волейболисти играли във Франция Жан-Патрис Ндаки Мбуле се насочи към Турция преди сезона, но местните коментатори се присетиха за него този уикенд.

Във френските медии се появи снимка с една от най-шантавите му прически, за да припомнят как са изглеждали част от участниците миналия сезон в първенството. Камерунецът с френски паспорт радваше публиката с различен изглед и стилистика на косата си при престоя се в Кан и Сент Брук.

В мач от седмия кръг на френското мъжко първенство Тур на Данаил Милушев, който е извън състава на националния ни отбор по волейбол за Световната купа в Япония, взе трета победа. 200-сантиметровият българин би с новия си тим Аячо като гост с 3:1 гейма (25:22, 22:25, 25:17, 26:16). Тимът на Тур, с който Владо Николов стана европейски шампион в момента заема незавидното 10-то място.

Данаил Михайлов пък с Рен загуби драматично като гост на Сет с 2:3 гейма (25:23, 19:25, 17:25, 25:22, 9:15) и остава на 6-то място в подреждането.

Отборът на Тулуза ще гони лидерското място в отложения за 31 октомври мач срещу Кан. В състава на Тулуза е българинът с френски паспорт и национал на Франция Божидар Славев. Тимът е на точка след Туркоан и при успех ще застане на чело.