Българският специалист Атанас Петров подаде оставка като старши треньор на новака в гръцкия волейболен елит при мъжете Атлос Орестиада дни преди старта на местния шампионат, който започва в събота, съобщи sportsfeed.gr.

"Искаме да обявим, че прекратяваме по взаимно съгласие взаимоотношенията си с българския треньор Атанас Петров, който по време на престоя си на пейката на нашия отбор демонстрира етика и професионализъм. Искаме да благодарим за г-н Петров за свършената работа досега и да му пожелаем всичко най-добро в личен и в професионален план", се казва в официалното съобщение на клубното ръководство. 

Петров беше назначен на поста през лятото и води състава в срещите от първата групова фаза на турнира за купата на Лигата в края на миналата седмица, като Орестиада успя да се класира в следващия етап на надпреварата след победи в по три гейма над ОФИ и над Аристотелис и поражение в четири гейма от домакина Полихнис.    

След двубоите от управата на клуба, обаче, са изразили недоволството си от представянето на отбора, въпреки класирането напред, в следствие на което Петров е решил да напусне, пише още sportsfeed.gr.

В Орестиада вече имат и готов вариант за заместник на българина и това е местният треньор Янис Орфанос. 

45-годишният Петров през миналия сезон водеше женския тим на Казанлък съвместно с националния отбор на България за девойки до 18 години. Преди това той работи пет години с мъжкия Хебър Пазарджик.