Волейболният национал Методи Ананиев може да пропусне Световната лига догодина, научи Гонг. Настоящият играч на италианския Монтекиари все още не е направил официалния си дебют в Серия А1. След като се възстанови от първоначалния си проблем, „Мечката” бе сполетян от нова/стара травма в рамото.

Въпреки че бе трансфериран за първи път зад граница по желанието на легендата Хулио Веласко, бившият играч на Левски Сиконко продължава само да тренира, при това по-леко от съотборниците си - без атака и посрещане.

„Все още нямам и един гейм в Серия А1, но какво да се прави. В момента чакам мнението и на трети специалист, за да се вземе крайното решение – операция или не. Но за сега всичко сочи, че ще мина под ножа”, разкри пред Гонг от Италия Методи Ананиев.

„Вече двама от най-добрите специалисти ме прегледаха и категорично заявиха, че трябва операция. А възстановяването според единия е 3, а според другия 6 месеца. До края на седмицата ще отида при третия лекар и тогава ще вземем с ръководството окончателното решение. Както изглежда ще пропусна Световната лига, просто тя е твърде близо, но дано не пропусна и Олимпиадата в Пекин. Операцията ще бъде тук в Италия”, допълни Ананиев, който вече добре се справя с италианския език.

Точният проблем на Методи е във втората глава на бицепса, която се захваща с рамото. Там е разтежението му, което води до дестабилизация на раменната става. При по-резки движения националът ни усеща болка.