Волейболният национал Тодор Алексиев подписа договор със шампиона на Турция ХалкБанк Анкара, научи Гонг. Малко преди да отлети за 3-седмичния тур с националния отбор от Световната лига, посрещачът е парафирал договора, след като неговият Левски Сиконко се е споразумял за трансфера.

Турците искат да привлекат за участието си Шампионската лига и местното първенство още двама български национали за следващия сезон – Данаил Милушев и разпределителя Николай Иванов.

Алексиев е първият, който финализира преминаването си, като договорът е за една година с добри лични условия. Турците проявяваха интерес и към капитана на националния ни отбор Пламен Константинов. Екс-капитанът пък на представителната ни селекция Николай Иванов за последно игра в полския Ястрежебски Вийгел. Относно Данаил Милушев трябва да се изчака, тъй като правата му се държат от италианския Мачерата, тим който ще реши, коя оферта да приеме. За последно той игра два сезона във Франция – Кан и Тур и към момента има още няколко добри предложения.

ХалкБанк от Анкара триумфира в турското първенство последния сезон, отново игра и в евротурнирите. Именно този тим срещна Пирин Разлог сезон 2006/2007 за Купата на Европейската волейболна конфедерация, когато стигна до малкия финал и спечели бронзовите медали. Миналата година отпаднаха на 1/8-финалите на Чалъндж Къп от италианския Модена. Очаква се следващият сезон да са част от най-престижната клубна надпревара на Стария континент - Шампионска лига, където вземат .

Следващият сезон в състава няма да останат звездата Волкан Гюч и разпределителя и Юлаз Киак.

Спортен клуб ХалкБанк Анкара е основан на 21 юли 1983 година, като основно насочва интереса си към волейбола и футбола през 1990 година. Пет пъти са №1 във волейболна Турция. Домакинските си срещи играят в „Ататюрк Спорт Салон Юлу” в Анкара. До сега с състава са били част от най-добрите местни играчи и национали (в момента Волкан Гюч и Юлаз Киак), както и класни чужденци – последния сезон американеца Дейвид Камерън Лии, поляка Бартман, немеца Марк Сиевек и холандеца Яро Хой.