Тодор Алексиев и Олимпиакос станаха шампиони на Гърция по волейбол. В третия двубой от финалната серия съставът от Пирея надигра ПАОК Солун на Николай Учиков с 3:0 (25:22, 25:21, 25:20) и с 3:0 успеха си осигури златните медали и прекъсна тригодишната хегемония на гранда от Солун.

Алексиев изигра поредния си отличен мач през сезона и завърши с 13 точки. След края на срещата българинът получи наградата за най-полезен състезател през сезона в шампионата.

"Не очаквах да бъда обявен за най-полезен за сезона. От началото на кариерата си не обръщам много внимание на индивидуалните награди. За мен титлата беше по-важна. Посвещавам златото и статуетката на моето семейство и целия свят. Съпругата и децата ми заслужават този трофей. Олекна ми, въпреки че не бях под напрежение. Вярвах в моите съотборници и всички около нас. Спечелихме титлата след три години и направихме феновете си щастливи. Свършихме си работата много добре и заслужихме трофея", заяви Тодор Алексиев след края на двубоя.

Най-резултатен за успеха стана Мико Ойванен с 19 точки, докато за ПАОК българинът Учиков приключи с 10 точки. Титлата е 28-а в историята на Олимпиакос и първа от 2014 година. /БТА