Централният блокировач на Верона Алекс Грозданов бе избран за първи път през сезона за най-полезен играч при втората победа над Лубе Чивитанова с 3:2 в четвъртфиналите на италианската Суперлига. Българинът реализира 12 точки, като цели 5 от тях бяха на блокада.

"За първи път през сезона получавам наградата за най-добър играч. Двойно по-щастлив съм, защото признанието дойде след толкова важен мач. Заслугата е на целия отбор, на който посвещавам наградата", коментира Грозданов сайта "Арена спорт".

"Първия гейм не играхме много добре. За малко време направихме толкова грешки, колкото в целия останал мач. Но не трябва да забравяме, че Лубе е отбор с толкова богата история и е спечелил последните три титли", каза още българинът, който във вторник ще навърши 25 години.

"На блок винаги може да сме по-добри. В атака направихме някои невероятни неща, въпреки че имахме и неточности. Победата е много важна, най-вече за самочувствието. Хубав е начинът, по който я постигнахме, защото наваксахме изоставане от два гейма и успяхме в тайбрека. Трябва да останем концентрирани, ако искаме да преминем в следващия кръг. Според мен трябва да играем с усмивка, която бяхме загубили на моменти във втория мач", добави Грозданов.

"През тази година се наложи един сервис, така нареченият "хибриден". Исках абсолютно да го науча. Отделих много време за това. Много го тренирахме и даде резултати още във втория мач. Но по отношение на сервиса има върху какво да работим. Направих един ас - единствения за отбора ни, докато съперникът реализира седем", разказа той.

"Резултатът 2:0 ни задължава да гостуваме в третия мач в Чивитанова още по-мотивирани и концентрирани. Ще бъде голяма грешка да помислим, че вече сме си свършили работата. Отборът на Лубе е в ъгъла и ще се бори до смърт, за да се задържи в серията. Може би ще бъде по-зрелищно да си осигурим билет за полуфиналите пред нашата публика, но ако го направим преди това, ще е още по-добре. Верона никога не е бил на полуфинал в историята си. Но нека избегнем грешката да смятаме, че вече сме там. Сега трябва да мислим само за мача в неделя, в който трябва да играем добре", завърши Алекс Грозданов, който прогресира много под ръководството на Радостин Стойчев.