Капитанът и символ на европейския клубен шампион Трентино BetClic Матей Казийски бе привикан в студиото на една от най-влиятелните медии в света – Al Jazeera

Арабската телевизионна компания, чието седалище е в Доха, покани за гост българския символ на волейбола и Андреа Джордзи в специално студио по Al Jazeera-Sport преди старта на Световното клубно първенство. Водещ бе Лейла Смат, а тази медия излъчва всички срещи от надпреварата в Катар.

„Ние искаме да започнем с победа този шампионат” - каза Казийски в ефир и продължи – „Много съм щастлив да играя на турнир от такъв калибър и с нетърпение очаквам мачовете.Все още навлизаме в схемата на игра за „златната формула”, усвояваме я, но сме сигурни в силите си. Тренто винаги има голям отборен дух. Ние сме един много компактен отбор, единни сме и искаме да спечелим, да завършим цикъла започнат преди две години с триумфа в Серия А1 и след това затвърден с успеха в Шампионската лига. Има някои промени в състава от миналата година, но нивото е все така на висота. Със Стойчев работим много в залата и резултатите са на лице”.

Зрителите на Al Jazeera добре познават Матей Казийски от екраните си защото популярният спортен канал на арабски седмично предава по два мача от елитното италианско първенство.