Капитанът на националния ни отбор Пламен Константинов записа пета поредна победа в Гърция. В същото време другите двама български национали Боян Йорданов и Андрей Жеков получиха най-високите оценки за играта си.

Новият капитан на Ираклис Константинов въпреки контузията си игра при гостуването на Кифисиас. Съставът от Солун записа пети пореден успех в петия кръг на волейболния шампионат на южната ни съседка. Ираклис би с 3:1 гейма. За 111 минути игра Гибона реализира 8 точки (2 аса, 73%посрещане и 44%атака), отново най-резултатният му съотборник бе Маркус Нилсон с 22 точки.

В класирането обаче шампионите и носители на Суперкупата на Гърция бяха изместени от лидерското място от Панатинайкос заради по-добър коефициент при отбелязаните точките. Ира и ПАО имат по 15 точки от петте си победи, имат еднакво съотношение на геймовете 15:2, но коефициентът на зелените и 1,311, а този на солунчани е 1,207. На трето място в класирането остана Патра на Жеков и Йорданов само с една загуба и то от Константинов.

Двамата ни национали се наложиха набързо над ПАОК с 3:0 гейма (25:19, 25:16, 25:16). След 74 минути на полето разпределителят ни Андрей Жеков постигна 7 точки – 1ас, 2 блокади и 4 атаки. Боян Йорданов пък по традиция бе най-добрият в мача след 17 точки (5 аса, 1 блок и 42% от атака). Тези 3 директни точки от начален удар изведоха диагоналът ни на първото място в класацията за изпълнители на сервис. Боян вече има 14 аса от 5 мача и спори за лидерството със шведа Маркус Нилсон. В това подреждане Жеков е на четвърта позиция с 10 аса.