Волейболист №1 на Гърция за миналия сезон Боян Йорданов сподели пред Гонг, че все още сам се справя с домакинските задължения, но не напълно. Диагоналът все още не си готви изцяло сам, а залага на готова храна. В другите по-чести случаи настоящият играч на Патра е гощаван от приятеля си Андрей Жеков, неговата съпруга Валя и малките Виктор и Габриела. Двамата ни национали са родени на една и съща дата, а от дълги години са близки приятели.

„Не съм си наел някой да ми чиста къщата и сам върша тази работа. В случаите, когато не си поръчвам храна по телефона, а това е много, много рядко, се опитвам да готвя нещо сам. Това са малко изключения. Доста често ходя нагости на Андрей и съпругата му Валя и те си ме гледат добре”, с усмивка сподели пред Гонг от Патра Боян Йорданов.

Само преди два дни той официално бе награден като Волейболист №1 на Гърция за миналия сезон 2007/2008, като тогава защитаваше екипа на Олимпиакос. Освен плакет, Боян получава и личен сайт от организаторите на анкетата.

В събота Йорданов заедно с Андрей Жеков, но и Пламен Константинов отново ще бъдат в един отбор. тримата обаче няма да го направят пак с националната фланелка, а ще бъдат част от тима на Света в Мача на звездите на Гърция. Шоуто ще бъде в град Амалиада.

Ето какво разказа Супер Бобо за живота си сега:

„Патра не е Атина, но малък и пълен със страшно много хора. Условията са перфектни – апартамент и кола както е навсякъде по света.

На малко по-меко вие сме с гръцкия. С Андрей учим и вече се справяме - двамата се радваме на голямо уважение от хората в града. Има подвиквания докато се разхождам по улиците „Йорданов, здравей”, но за Гърция това е нормално.

Миналата година работих много, явно е имало защо. За мен е много голяма чест, че възнаградиха труда ми по този начин и че ме избраха за най-добър волейболист на Гърция. Това е първа награда в мен откакто съм в чужбина. Горд съм, че името ми е до това на Клейтън Стенли, Хорхе Елгета и т.н.

За мен това ще бъде първи Мач на звездите. И тримата (Боян, Андрей и Пламен) сме поканени и очаквам голямо забавление. Шоуто ще бъде на 80 км от Патра в малкото градче Амалиада, където има интерес към волейбола.

Най-добрата ми и щастлива волейболна година като състезател бе тук в Гърция – миналия сезон в Олимпиакос. За трета поредна година имам български съотборник – предните два сезона последователно с Христо Цветанов и Краси Гайдарски, сега в Патра с Андрей Жеков. Доста неща тук са по-различни от тези в Олимпиакос. Най-хубавото нещо в Патра е, че сме двамата с Андрей – двама българи и най-вече приятели. Стараем се да даваме всичко от себе си във всеки мач, но не всичко зависи само от нас двамата.

По отношение на играта гледам да се развивам постоянно на тренировка, но не мога да кажа, че съм научил нещо в Патра. Не се чувствам във форма, има още да навлизам. Не знам каква е точно целта на отбора, но аз искам да се намесим в борбата за медалите в Гърция. В евротурнирите сега ни предстои по-сериозно изпитание срещу френския Кан.”