Вратите на зала Арена Самоков тази сряда ще бъдат затворени около 18:50 часа. Причината – волейболната среща ЦСКА – Ресовия Жежов от Шампионската лига.

След като при последното домакинство на „армейците” от груповата фаза срещу руския гранд Зенит Казан, доста червени фенове останаха извън залата поради запълнен капацитет, сега организаторите предупреждават – вратите ще бъдат затворени 30-40 минути преди старта на срещата.

Началният час на първата по рода си елиминационна среща от новата история на Шампионската лига на българска територия с участието на роден клуб е 19:30. Рейсовете с фенове пък ще тръгнат в 17 часа, като дамите отново ще пътуват безплатно. Привържениците дори вече се организират и за реванша на 17 февруари в Полша, като тръгват на 16-ти в 00:30 часа и ще платят около 100 евро.

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов предупреди феновете за затварянето на вратите, защото момчетата му разчитат на подкрепа от трибуните срещу вицешампиона на Полша. „Призоваваме всички привърженици на волейбола да заемат местата си в залата доста преди началото на мача. Около 30-40 минути преди 19:30 входовете ще бъдат затворени. Вероятно пак ще има зрители, които ще останат извън залата, но правим това от съображения за сигурност,” каза наставникът.

Попов за трети пореден път бе награден със златен трикольор за най-добър треньор на месеца от Пресклуб България. Същевременно за трети пореден месец и волейболният ЦСКА е №1 при отборите, като Николай Иванов получи купата на победата. 25 от 27 спортни редакции са дали вота си за армейците.

По един глас при отборите са получили женският баскетболен тим на Дунав Еконт, който спечели Купата на България и алпийският клуб от Велико Търново – Трапезица 1902, който успя да изкачи връх Акангоа в Аржентина. В анкетата при треньорите две медии са гласували за треньора на Дунав Георги Божков.

„Благодарим за наградите. Добрите поводи никога не омръзват. Ние обаче трябва да си гледаме работата. Сега сме се съсредоточили върху предстоящите ни два мача с Ресовия. В такъв етап от сезона е съвсем естествено да има натрупана умора, нервно напрежение и контузии. В сряда ще се опитаме да дадем максимума от възможностите си. Не бива обаче да забравяме от къде сме тръгнали, имаме голямото щастие да играем с такъв отбор като полския. Ще видим, ако играем добре, до къде ще стигнем! Имаме спортни контузии, но няма да споменавам при кои играчи, защото имаме горчив опит от това. Има оферти към играчи на ЦСКА, включително и към Теодор Тодоров. Ще пуснем всеки наш волейболист, стига предложението да е от силен отбор. За това се говори, когато приключи първенството, иначе състезателите започват да се разконцентрират. Вярно е, че президентът на отбора иска да имаме силен тим и догодина, но няма да спре никой от волейболистите, ако се получи оферта от силен европейски тим,” каза Попов след награждаването.

Той допълни още: „Ресовия са турнирни бойци! Изповядват заради треньора си Травица италиански стил на игра. Те обаче са поляци – нито италианци, нито руснаци! Познаваме добре Алех Ахрем, срещу когото играхме миналата година с Ираклис. Тимът пристига утре и с него ще има още двайсетина придружители”.