Община Пловдив и ВК Марица Пловдив се срещнаха с представителите на медиите два дни преди мача реванш между българския волейболен шампион и италианския гранд Унет Ямамай (Бусто Арсицио) от европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ. Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, мениджърът на ВК Марица Борис Халачев, пресаташето Николай Марков, старши треньорът Иван Петков, капитанът Радосвета Тенева и диагоналът Габриела Цветанова призоваха пловдивчани и всички любители на спорта да напълнят трибуните в зала Колодрума тази сряда

 „Дали Марица има сили да отстрани Ямамай? Споменавал съм вече много пъти, че имаме тези сили и тези качества. Естествено, мачът, който ни предстои, се явява много важен за нас. Успехът в него би ни донесъл много сериозни дивиденти - не само за Марица като клуб, но и за всички нас в Пловдив като град. С две думи – имаме шанс. Когато противникът намаля опциите си с една, винаги е добре дошло за нас, колкото и неприятно да е, че такъв опитен играч като Федерика Стуфи няма да е тяхно разположение”, заяви Иван Петков, цитиран от официалния сайт на Марица - volleymaritza.bg и добави:

„Това не намаля качествата и възможностите на техния отбор. Те имат доста стойностни състезателки, включително тези, които ще я заместят. Една от многото силни страни на Ямамай е атаката, с две доста сериозни волейболистки като Валентина Диуф и Брайелин Мартинес. Защитата и блокадата също са им сред елементите на едно сериозно ниво. В първия мач срещу нас италианките, с изключение на Диуф, не играха най-силния си волейбол. Значение имаше и играта на нашия отбор. Не успяхме да се противопоставим на Диуф, която направи разликата. И ние не се възползвахме от нашите шансове и направихме доста индивидуални грешки, което ни попречи да стигнем поне до тайбрек. Това вече е в миналото и ние сме с много сериозни амбиции за мача в сряда. Надяваме се да зарадваме всички, които ще подкрепят нашия отбор.”

„Ямамай наистина е един много интересен, атрактивен противник. Вярвам, че имаме сили да се противопоставим, да вземем реванша и да стигнем до златен гейм. Присъствието и подкрепата на публиката са много важни за нас, както беше на мача срещу Еджзаджъбашъ Витра (Истанбул). Атмосферата беше страхотна! Мисля, че двубоят ще е интересен за всички, а ние излизаме, за да получим реванш”, пък сподели Радосвета Тенева.

Габриела Цветанова каза: “В един мач от европейските клубни трунири винаги има тръпка. Нивото е много по-високо и ние винаги се стараем да дадем най-доброто от себе си. Както треньорът каза, в първия мач играхме с повече грешки, отколкото можем да си позволим, а Ямамай е отбор, който наказва всяка грешка. Надявам се, че всички ние, както индивидуално, така и отборно, сме си взели поуките и ще се подготвим да дадем най-доброто в този мач.”