Разпределителката на женския национален отбор на България Лора Китипова вече официално е част от състава на Марица Пловдив.

26-годишната волейболистка бе картотекирана под №4 в тима на българските шампионки за започващото им днес участие в Шампионската лига на Европа, както и за предстоящия сезон в Националната волейболна лига. За момента плеймейкърката ще играе с безсрочен ангажимент към пловдивския клуб.

Китипова вече изигра няколко мача с "жълто-сините" от предсезонната подготовка на отбора. Тя изненадващо се появи в състава на Иван Петков от третия ден на турнира за Купа Пловдив, игра за Марица и в двете приятелски срещи с турския Бешикташ.

Топрефер и клоун свирят на Марица в Шампионската лига

183-сантиметровата състезателка започва кариерата си в ЦСКА, с който печели титлата и купата на страната, след което преминава през първенствата на Азербайджан, Германия, Италия и Русия.

През миналия сезон тя игра в руската Суперлига със състава на Протон (Балаково), завършвайки на осмо място. Стигна и до бронзов медал от турнира за Купата на Русия.

“Първоначално бях говорила треньора Иван Петков само да тренирам с отбора докато се реши къде ще играя, но след това се разбрахме да остана в Марица до края на сезона”, каза за официалния сайт на Марица volleymaritza.bg Китипова и добави: 

“Очакванията ми са да влезем в групите на Шампионска лига, а за първенството и купата е ясно, че гоним първо място.”

DIEMA SPORT 2 излъчва мачовете на ВК Марица в Шампионска лига