Тази вечер волейболният Левски ще изиграе своя първи мач в евротурнирите през този сезон. Момчетата на Владимир Николов се включват в третия по сила турнир - Купата на претендентите, а първият им съперник е люксембургският първенец Щрасен.

Първият двубой е в Люксембург от 20,30 часа тази вечер, а реваншът е на 29 ноември в зала "Христо Ботев" в София.

"Отборът е готов, всички са здрави и очакваме с нетърпение новата европейска авантюра на Левски", сподели Владо Николов пред "Спортно шоу Гонг".

"Ролята на треньорите в подобни мачове рядко е решаваща. Нещата се случват на игрището. Да не надценяваме треньорската роля. Имаме отбор и потенциал да преодолеем първите два кръга и да играем добре в третия."

Николов разкри, че очаква двубоят на практика да бъде домакински за Левски. "Залата е малка, за около 600-700 човека, таванът не е особено висок. Не е от най-комфортните зали, които сме виждали. За посещаемостта - очакваме залата да бъде пълна, тъй като наоколо живеят доста българи и очакваме да имаме родна подкрепа. Левски ще изиграе един домакински мач в Люксембург довечера."

В състава на домакините има и двама българи в лицето на Любомир Миланов и Милан Миланов. "Познавам ги. Милан игра в Левски преди 2 години. Това са хора, които са намерили вариант да играят и работят в Люксембург, за да се прехранват. Не са професионалисти, намерили са начин да си живеят живота."

"В никакъв случай не подценяваме съперника, но все пак повечето от отбора на Щрасен са аматьори. Това, че един човек не е професионалист, не означава, че не може да играе."

"Смятам, че нашите шансове са много по-големи за изхода от двубоя и класиране за следващия кръг", завърши Николов.