Шампионът на Турция Истанбул Сехир Беледиези претърпя поражение в Шампионската лига, но е втори в група Ф. Съставът на Костадин Стойков падна като гост на Блед в Любляна с 2:3 гейма, като българинът завърши с 13 точки.

Довечера е мачът от група А, в който настоящият първенец Тренто на Радостин Стойчев приема Чешке Будейовице в първи домакински мач за сезона.

Копра Пиаченца се изкачи на второ място в поток Е след чист успех над полския Ястрежебски Вийгел у дома с 3:0 гейма. Христо Златанов постигна 14 точки.

Във втория по сила европейски турнир по волейбол за Купата на конфедерацията трима български национали се класираха за 1/8-финалите. Капитанът на България Владимир Николов със своя италиански тим Кунео биха и отстраниха снощи в Швеция Амрисвил с 3:1 гейма (25:21, 21:25, 25:21, 25:23). Чехи или естонци ще бъдат следващите им съперници. Боян Йорданов и Андрей Жеков също продължават напред с Патра, след като постигнаха отново успех с 3:0 гейма (25:23, 26:24, 25:20) над финландския Рованиеми, а с следващия кръг ги чака холандския Динамо Апелдорн. Жеков направи една точка, а Йорданов - 9.

В женската надпревара Атанаска Коюмджиева с френския Ле Кане отново победи холандския си противник Слиедрех с 3:1 гейма и е осминафиналист..

В Чалъндж къп Любка Дебърлиева, Кремена Каменова, Таня Събкова и Цветелина Заркова с екипите на Локомотив Баку отстраниха израелския Раанана след 3:0 и продължават напред.