Вакъфбанк се класира за девети път в историята си за финала на Шампионската лига по волейбол при жените.

В реванша от изцяло турския полуфинал с Фенербахче Вакъфбанк спечели като гости с 3:0 (25:22, 25:14, 25:22), което доведе до изиграването на "златен гейм". В него волейболистките на старши треньора Джовани Гуйдети се наложиха с 15-12 точки.

Петкратните шампионки влязоха в мача след домакинска загуба с 0:3 и в началото на първия гейм изоставаха с 6:12 точки. Водени от италианката Паола Егону обаче гостенките обърнаха първия гейм и го спечелиха с 25:22. Това им даде самочувствие и във втория гейм те нямаха съпротива, за да го вземат с 25:14.

По-оспорван и с чести смени на водачеството бе третият гейм, но в неговия край добрата блокада на Вакъфбанк помогна за успеха с 25:22 точки.

В "златния гейм" играта се водеше точка за точка до 12:12, но в края по-големият опит на Вакъфбанк надделя и те за трета поредна година ще играят в мача за най-ценния трофей в клубния волейбол при жените.

За Вакъфбанк с 21 точки завърши Паола Егону, а още 18 прибави Габриела Гимараеш. За Фенербахче с 18 точки приключи Мелиса Варгас. Българската националка Христина Вучкова игра като титуляр и приключи срещата с две точки за "фенерите". /БТА