Волейболната Шампионска Лига е с променен регламент през новия сезон. Някои от най-големите тимове в Европа ще трябва да преминат през квалификациите, нещо, което в пълна степен важи и за 3-кратния европейски клубен шампион Тренто. Италианският представител получи уайлд кард за състезанието и ще трябва да започне участието си в най-силния европейски клубен турнир още от първия квалификационен кръг. 

В първата фаза съставът воден от Анджело Лорендзети ще трябва да преодолее отборите на Полония Лондон и сръбския Новисат. Трентино гони задължително първо място в групата, за да продължи във втория квалификационен кръг на престижната надпревара. От днес до четвъртък ще бъдат изиграни мачовете от група F, а залата в Тренто ще приеме срещите. 1/2-финалистът от Суперкупата на страната не би трябвало да има проблеми с преминаването на тази група, такива са очакванията на специалисти и анализатори. Още по-добрата новина за домакините е, че до 1000 зрители ще могат да подкрепят "жълто-сините" в предстоящите битки.

Звездната селекция на Лоринцети стартира тази вечер срещу Полония Лондон, а в четвъртък е срещата и със сръбския Новисат, като двубоите са с начален час 21:30 българско време.